Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Katoliker och Katolska kyrkans lära är inte samma sak

Jag måste börja med att erkänna att ända fram till för knappt ett år sedan så satte jag likhetstecken mellan katoliker och Katolska kyrkans lära. Förändringen kom när jag såg ett möte från förra årets Europakonferens på Livets ord. Talare i det mötet var en katolik. Jag minns inget av vad han sa, men jag minns att jag grät och bad Gud om förlåtelse för att jag varit så kategorisk i min syn på katoliker.

En katolik kan vara frälst. För dig kanske det är en självklarhet, men det har det inte varit för mig. Gud använde talaren på Europakonferensen till att få mig att inse att jag har andefyllda bröder och systrar även bland katolikerna.

Hur är det då med Katolska kyrkans lära? Jag ska villigt erkänna att jag vet väldigt lite om Katolska kyrkan, men en sak har jag förstått, och det är avgörande för min syn på den. Så länge som det i Katolska kyrkan finns den skrivna doktrin som säger att man blir lika mycket frälst genom att be till jungfru Maria som genom att be till Jesus, så länge kommer jag att betrakta Katolska kyrkans lära som villolära.

Till sist vill jag berätta vad en man i vår församling sa när jag berättade att katoliker kan vara frälsta och fyllda av den helige Ande. Han sa: ”Men varför stannar de i så fall kvar i Katolska kyrkan?” Tja, det är en väldigt bra fråga …

 Lars Erik

 

2008/04/25 - Posted by | Katolska kyrkan | , ,

15 kommentarer »

 1. Kära Lars Erik!

  Du skriver att du betraktar Katolska Kyrkans lära som villolära, men och att du inte vet väldig mycket om Katolska Kyrkan. Som kristen och katolik har jag aldrig hört någon be till jungfru Maria. Att man blir like mycket frälst genom att be till henne som till Jesus Kristus har jag aldrig hört talas om. Katoliker ber till Maria, Herren Jesus Kristus sanna moder om hennes förböner. Titta på Maria bönen om du kan och då vill du upptäcka att den inleds med ängelns ord om budskapet ifrån Gud.Den avslutas med orden, be for oss syndare nu och i vår dödsstund.Om någon människa i våran kristna familj är frälst och finns hos Gud måste det vara hon som födde hans son. Ingen kommer till min fader utan genom mig sa Jesus Kristus, så därför är det endast han och tron på honom som kan frälsa oss människor. Vi katoliker vördar Maria, att någon dyrkar henne är en annan sak och helt fel.

  Låt oss be för varandra som kristna.

  Björn

  Kommentar av Björn | 2008/10/11

 2. Hej Björn!

  Jag skulle vilja råda dig att forska lite ang. om det finns inskrivet som doktrin att det är frälsande att be till jungfru Maria.

  Självklart ska vi be för dig Björn.

  Mvh
  Lars Erik

  Kommentar av kellporten | 2008/10/12

 3. Jag känner väl till Katolska Kyrkans falsarier och villoläror och kontakter med maffian, genom Vatikanens bankchef förut; Marcinkus.
  Ja, varför lämnar inte dessa *på-nytt-födda* kristna den falska kyrkan?
  Det kommer för mej från Anden att deras ande som verkar liknar Guds Ande, kanske faktiskt inte är Guds Ande.
  Det är förmodligen satans ande som gör dessa andliga manifestationer, för att LURA ALLA KRISTNA ATT GUDS ANDE ÄVEN FINNS I KATOLSKA KYRKAN.
  VILKEN BRA IDE AV SATAN!
  För om de verkligen har kontakt med Jesus, så finns det många saker som de måste avsäja sej; skärselden – böner till Maria – sluta se upp till påven – tro det som står i NT – dra ut från *skökan* som vilar på de sju kullarna(enl Uppenbarelseboken) – och mtycket mer konstigt som K K lär ut – och gör de inte det(fråga dem om det) så är de inte frälsta……

  Minns hur den falske evangelisten Todd Bentley fick STORA andliga manifestationer på sina möten.

  Vet också att även frimurarna ”Scull&Bones” är den församling där Bush berättar att han upplevde en stark andlig manifestation när han invigdes till högre grad; ”en vällust rysning for genom hela hans varelse”.

  Nej, jag skulle vilja prata med flera frälsta katoliker, om hur de ser på Påve och KK EFTER ATT DE TILL SYNES HAR BLVIT FÖDDA-PÅ-NYTT!!!

  Kommentar av RM Fredriksson | 2008/12/09

 4. Det finns ingen doktrin och kommer inte att finnas en doktrin om att du blir frälst av att be till Maria.
  Men vi kan leka med tanken tror ni att Maria är i himlen och att hon är mor till Jesus?
  Tror ni Jesus skulle bli arg på oss för att vi hälsar på henne?
  Att ignorera henne däremot………

  Vad är det som vi inte tror i nya testamentet, det är ju faktiskt Katolska kyrkan som har bestämt vilka böcker som ska ingå i NT. Då blir det lätt lite ologiskt att vi inte tror på det hela eller hur? Dessutom har vi med de böcker som Jesus själv citerar ifrån (GT)dessa har ni dock ratat.

  Kommentar av peter Ludvigsen | 2008/12/15

 5. Hej Peter Ludvigsen!

  Det vore intressant att veta lite mer vem du är [du får gärna kontakta privat via email till ”kellporten(snabel-a)tele2.se”]. Du uttalar dig som om du vore en stor kännare av Katolska kyrkans doktriner. Mycket spännande!

  Jag förstår inte riktigt syftet med din fråga om vi tror att Maria är i himlen. Visst tror jag att Maria blev frälst, även om det inte står något om det. Jag tror också att hon är Jesu mor.

  Sedan frågan om vi tror att Jesus skulle bli arg på er…. Det handlar väl ändå om att vara ledd av den helige Ande och behaga Jesus.

  Du skriver ”Att ignorera henne däremot …..”. Det finns massor av frälsta, avlidna människor. Guds ord säger att vi inte ska ha kontakt med dem.

  Till sist vill jag säga att det är min fasta tro att det var den helige Ande som bestämde vilka böcker som skulle ingå i biblen, inte Katolska kyrkan. Att han använde katoliker må vara en sak, men det är honom jag vill tacka för bibeln.

  Mvh
  Lars Erik

  Kommentar av kellporten | 2008/12/15

 6. För alla er som undrar, vill jag berätta att Peter Ludvigsen aldrig kontaktade mig.

  Mvh
  Lars Erik

  Kommentar av kellporten | 2010/05/07

 7. Jag lägger in en kommentar här som publicerades under ett annat inlägg.
  Lars Erik

  Kom och lyssna på David Wilkersons profetia om kristenheten och det stora skökoväsendet RKK. Gode Gud hjälpe oss alla.

  Snälla älskade ni alla. Jag har levt i mitt sammanhang i några år. Inte brytt mig om vad som hänt i världen och Sverige. Så upplevede jag en påträngande känsla att skriva om den sista tiden. I samband med det började jag också se mig omkring. Jag har tittat på vart kyrkan är på väg och vad kristenheten i stort håller på med. Jag har levt under stor förvirring några dagar. Hela min värld har vänts upp och ner på 3 dagar.

  Jag är ingen som tycker om att förtala någon. Jag brukar inte ge mig på mina trossyskon. Men nu är det så allvarigt att jag måste. Någon måste tala ut orden. Jag gör det tillsammans med några andra. Leder Ulf Ekman sina efterföljare in under påven i Rom nu? Ja det ser faktiskt ut så

  Snälla älskade vänner. Ulf Ekman, en man som jag storligen beundrade och lyssnade på i många år försöker nu tillsammans med andra att dra in kristenheten under påven och katolska kyrkan, även judarna.

  Alla mina frågor jag ställde till Ekman tillsammans med andra tvingade till slut Ulf Ekman att erkänna att han ”har ändrat sig” vad gäller det katolska väsendet, Maria, helgondyrkan dess trosgrund och utövning. Ulf Ekman håller på att dra in kristna i detta skökoväsende som vi blivit varnade för i alla år, även av honom själv. VI MÅSTE BE ATT JESUS HJÄLPER OSS NU MER ÄN NÅGONSIN.

  Be för oss som inte tänker underordna oss påven och helgonen eller tända rökelse till främmande gudar och allt vad det är. Och vi måste be för öppnade ögon bland de som blivit förblindade och förförda, även UE. Vi måste be för katolikerna som människor, och vi måste be för beskydd för judarna

  Mina kommentarer släpps inte fram längre på U Ekmans blogg. Jag har blivit för obekväm med mina frågor. Också andra människors kommentarer som kritiserar ULF Ekmans nya ”uppenbarelser” raderas eller släpps inte fram.

  Jag är skakad. Vi som stöttat honom på olika sätt har hjälpt honom att få en gigantiskt plattform att arbeta utifrån.

  Jag har på min blogg David Wilkersons profetia om det här på video. Jag försöker hitta den utskriven i skrift och få den översatt till svenska så att så många som möjligt skall förstå vad som händer nu. OCH JAG BER ER ALLA, TILLBE ALDRIG NÅGON ANNAN ÄN JESUS KRISTUS GUDS ENFÖDDE SON VAD SOM ÄN HÄNDER.

  Sannerligen, vi har gått in i den sista tiden.

  Hulda/Sofia

  Kommentar av kellporten | 2010/05/08

 8. Jag ser det som oerhört viktigt att vi ställer oss i gapet för pastor Ulf och Livets Ord. Det är en andlig strid som vi har ansvar att ta del i. Många väljer att kritisera när något uppfattas som fel, men det är genom att ta auktoritet över den verkliga fienden, den onda andevärlden, som vi kan få se förändring.
  Mvh
  Lars Erik

  Kommentar av kellporten | 2010/05/08

 9. Hade ingen aning om att Ulf Ekman närmade sig katolicismen. Men han är en fin man. Hans bok ”Doktriner” tyckte jag om.

  Han är välkommen hem till moderkyrkan!

  Vilken katolsk talare var det på Europakonferensen Lars Erik?

  mvh
  Tomas

  Kommentar av tomasbroder | 2010/12/29

 10. Hej Tomas,
  Talaren hette Charles Whitehead.
  Mvh
  Lars Erik

  Kommentar av kellporten | 2010/12/29

 11. Tack !

  Hittade en youtube med honom och ska lyssna på hans analys av Efesierbrevet !

  (…)

  mvh

  Kommentar av tomasbroder | 2010/12/30

 12. Jag kan aldrig sluta att förvåna mig. Det finns inte någon katolik som tillber Maria. Däremot uppmanar hon de kristna så som hon gjorde med tjänarna på bröllopet i Kana, att göra allt han säger till oss. Hon är också värd all vördnad. Ingen kommer på tanken att ifrågasätta de kulturer som vördar sina gamla. Till sist vill jag sluta med en bön för alla som har skrivit en kommentar här. ”Ge oss den enhet som är Andens gåva, vänskap med din vilja, kärlek till de dina.” Vi har inte råd att hacka på våra Bröder och Systrar i Kristus!

  Kommentar av Maria Märta | 2012/06/08

 13. Hej Maria Märta! Påståendet att det inte finns någon katolik som tillber Maria får stå för dig. Många inte bara tillber Maria, utan de tillber även statyer av henne.
  Det är Jesus vi ska vända oss till. Vi behöver inte närma oss honom via Maria.
  När det gäller enhet så tror vi absolut på enhet mellan dem som tagit emot Jesus i sina liv, men vi tror inte på enhet med ett falskt lärosystem.

  Kommentar av kellporten | 2012/06/08

 14. Det är enheten i Kristus och inte enheten med system som gäller. Det håller jag helt med om. Guds välsignelse till dig, Broder!

  Kommentar av Maria Märta | 2012/06/09

 15. wow! Hallelujah! Vad skönt att höra att några till slut väljer den rätta sida dvs den ‘Sanne Kristus’. Och på så sätt hålla sina kläder rena från alla ogudaktiga/otuktiga fläckar som önskar lura sig till oss och vill befläcka oss. Nej till dessa, i Jesus namn , låt oss öppna våra ögon till enbart Sanningen och skaka av oss idolatrin mm. Frid o glädje i Herren alltid! Amen!

  Kommentar av Mia | 2017/11/28


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: