Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – 265

Bibelvers:

Ps 143:3
Se, fienden förföljer min själ …

Kommentar:

Målet för fiendens attacker är, mer än något annat, människans själ. Själen, sätet för känslor, tankar, vilja osv. är utsatt för ett bombardemang av pilar från fienden. När du blir attackerad i ditt sinne så är det alltså inget konstigt som händer bara dig. Alla blir attackerade på det sättet, även om själva attacken kan variera beroende på var vi har våra svagheter.

I Ef 6:16 talas det om brinnande pilar. Det handlar om att fienden genom sina attacker försöker få vårt känsloliv att brinna, dvs. att känslorna ska dra iväg med oss.

Ef 6:16
Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar.

Det står inte att trons sköld gör att fienden inte skjuter brinnande pilar mot oss. Det står att trons sköld släcker dem.

Vi behöver mer och mer få upp ögonen för den andliga strid som pågår. Vi behöver stå emot attackerna i tro, och inte tillåta fienden att köra med oss. Vi behöver också använda vår auktoritet till att driva honom på flykten.

Jak 4:7
Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.

Men det är inte bara våra egna attacker som vi behöver besegra. Vi är omgivna av människor som är måltavlor för fienden, och Gud vill använda oss till att ta strid även för dem.

2017/01/16 - Posted by | Uncategorized

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.