Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – 309

Bibelvers:

Ps 144:10
du som ger seger åt kungarna …

Kommentar:

Jesus är konungarnas konung.

Upp 17:14
De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem, tillsammans med de kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och konungarnas Konung.”

Vilka är då konungarna som han är konung över? Det första man tänker på är kanske alla världsliga regenter. Men faktum är att var och en som har tagit emot Jesus som sin Frälsare är en konung.

Upp 1:6
och som har gjort oss till ett konungadöme, till präster åt sin Gud och Fader, honom tillhör äran och makten i evigheternas evigheter, amen.

King James översättning uttrycker det ”And hath made us kings and priests …

Det är mycket viktigt att vi ser på oss själva utifrån den position som Gud har satt oss i. Vi är ”kungar”. Det betyder naturligtvis inte att vi ska uppträda som kungar gentemot varandra, utan kungavärdigheten har vi fått gentemot den onda andevärlden. Det är vi som ska råda, och inte fienden.

Den onda andevärlden kan bara ockupera så länge vi tillåter det. Därför försöker fienden ge oss en felaktig syn på oss själva. Om vi accepterar fiendens lögn, att vi är svaga och därför bara kan vänta tills vi får det bättre ”ovan där”, utgör vi inget hot. Men den dag vi som troende inser vilken auktoritet som blivit oss given, och börjar använda den, kommer den onda andevärlden att tvingas backa både från människor, församlingar och geografiska områden.

2017/06/19 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: