Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Ordspråksboken – del 80

Bibelvers:

Ords 12:7
De ogudaktiga omstörtas och finns ej mer …

Kommentar:

Det är viktigt att vi har rätt syn på hur onda andar ska hanteras. Det finns de som inte tror att de existerar över huvud taget, men de är kanske inte så många. De flesta troende är nog medvetna om att det finns onda andar. Åsikterna om hur de ska tas itu med går däremot isär. Många ser det nog som att vi inte ska ha något med onda andar att göra, och att de blir tagna itu med först när Jesus kommer. Andra anser att vi har ett uppdrag, här och nu, att oskadliggöra fienden.

Så hur är det då? Ja, allra först kan vi konstatera att Jesus kommer att slutgiltigt ta itu med de onda andarna. De kommer att hamna i eldsjön.

Upp 19:20
Och vilddjuret greps tillsammans med den falske profeten, som hade gjort tecken inför vilddjuret och genom dessa tecken vilselett dem som hade tagit emot vilddjurets märke och tillbett dess bild. Levande kastades de båda i eldsjön som brinner av svavel.

Upp 20:14
Döden och helvetet kastades i eldsjön …

Men hur är det innan Jesus kommer då? Ska vi bara försöka överleva demoniska attacker så gott det går, eller ska vi stoppa deras framfart? Svaret är att Jesus gav oss ett uppdrag att ta itu med de onda andarna.

Mark 6:7
Och han kallade till sig de tolv och sände ut dem två och två och gav dem makt över de orena andarna.

Ja, men det var de tolv apostlarna, kanske du säger. Min fråga är då varför Jesus först skulle ge några makt att driva ut onda andar, men sedan lämna alla andra försvarslösa? Jesus sa faktiskt att alla troende kan kasta ut onda andar.

Mark 16:17
Dessa tecken ska följa dem som tror: I mitt namn ska de driva ut onda andar …

Låt oss nu återvända till det här avsnittets bibelord, Ords 12:7. Det står att de ogudaktiga, läs demonerna, ska omstörtas. Grundtextens ord betyder egentligen vända, så man skulle kunna säga att de onda andarna skickas iväg. De ska inte finnas kvar och attackera oss, utan vi ska, i Jesu namn, befalla bort dem. När Jesus sedan kommer så kommer han, som vi redan sagt, att slutgiltigt ta itu med dem.

2018/10/22 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: