Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Demonologi – 119

119. Ande av förvirring

Vi har nu kommit till en mycket vanlig och mycket bedräglig ande, nämligen ande av förvirring.

Varför är andar av förvirring särskilt bedrägliga?

Vi drabbas alla av förvirring nu och då, och vi har lätt att se det som något naturligt. Det kan det förstås vara också, men vi behöver få upp ögonen för att det lika gärna kan handla om attack från en ande av förvirring.

Har du varit med om att göra något helt tokigt, för att ögonblicket efter undra hur du kunde tänka och handla som du gjorde? Har det hänt att du anklagat dig själv för att vara så förvirrad? Kanske du till och med tänkt att det är något fel på dig. Är du lite till åren så kan ordet demens lätt dyka upp i tankarna. Och, ja, visst kan det handla om demens, men varför ska det vara den första förklaringen vi tänker på? Vi behöver först fråga oss om det handlar om en andlig attack.

Att vi påstår att andar av förvirring är särskilt bedrägliga beror alltså på att deras attacker så lätt tolkas som naturliga.

Hur agerar en ande av förvirring?

En ande av förvirring attackerar genom att tillfälligt blockera vårt normala tänkande. Vi kan också ”få för oss” saker, dvs. fienden bjuder oss på idéer. Dessa idéer är ofta kopplade till demonisk kraft, vilket gör att de verkar trovärdiga och blir svåra att skaka av sig. Dessa idéer tar över för en stund, och efteråt förstår man inte hur man kunde tänka som man gjorde.

Attacker av förvirring kan komma i många olika situationer. Ett exempel är när en ofrälst får höra om frälsningen och plötsligt börjar prata om oväsentligheter. Vi tänker ofta att han/hon försöker prata bort saken, men det kan ju faktiskt också handla om attack av förvirring.
Ett annat exempel är när vi gör något dumdristigt och utsätter oss för fara. I vanliga fall skulle vi inte göra så, men plötsligt ”tappar vi förståndet”. Man kan undra över hur många trafikolyckor t.ex. som beror på detta.

Hur ska man agera om man känner sig förvirrad?

När man känner sig förvirrad ska man be. Oavsett om det är naturlig förvirring eller demonisk attack, så behöver man be tills förvirringen släpper.

Förvirring är också bland de första tecknen på att det finns demonisk aktivitet i närheten. Därför bör man bli extra vaksam ang. vad som pågår om man börjar känna sig förvirrad.

Vilken nytta har Isebels ande av andar av förvirring?

Isebels ande har nytta av förvirringsandar på flera olika sätt. Ju mer förvirrad en Isebel-person (en person som används av Isebels ande) är, ju lättare kan den anden ta över helt, och ju mer förvirrad en person (som utsätts för angrepp genom en Isebel-person) är, ju lättare blir det att kontrollera och manipulera den personen.

2010/10/20 - Posted by | Demonologi |

4 kommentarer »

  1. Förvirring kan också komma genom förtal, eller hur?

    Jag och en annan kristen började be tillsammans om saker (särskilt ett område) som är viktigt för Guds rike. Hon var inte så van att be men kände en längtan att tjäna Gud och bli en bönekämpe. Vi talade även om att ev åka till en större församling på ett besök.

    Kort efter att vi börjat be tillsammans började bönekamraten få besök mer än någonsin av alla möjliga, det var män som uppvaktade henne och det var grannar och olika kvinnor som plötsligt ville vara hennes vän. Tror hon blev smickrad.
    Några av dem tror jag kritiserade mycket just vår vänskap, var och en på sitt sätt. En kvinna kom dit o drack kaffe titt som tätt och varnade för diverse kyrkor, församlingar och falska läror som är i omlopp, det var alltfrån Livets Ord, Arken, inspiration från Toronto-väckelsen, Peter Ljunggren och en massa andra. Kvinnan som varnade går ibland i Pingstkyrkan, men är ej medlem i någon församling och verkar inte vara någon bönemänniska.

    Resultatet blev att hon som börjat be mycket tillsammans med mig drabbades av stor förvirring. Det blev jobbigt för henne och jag märkte att hon hade en svaghet på detta område.
    En person vi bett för som brukar få profetiska hälsningar, ringde henne och sa att hon upplevde att förvirring kommit över min väninna och uppmanade henne att fortsätta be med mig.

    Det gjorde vi men jag märker att detta att folk kommer och förtalar och varnar lätt slår in kilar och skapar förvirring, så en person som inte själv är stark i sitt böneliv på egen hand verkar lätt bli byte för mörkret.
    Man inser verkligen att för att kunna be (nu menar jag stark bön och på områden där människor är fångna och mörker råder!) måste bägge/alla ha karaktär och fasthet och insikt att stå emot när motståndet kommer. Annars kan fienden splittra och trötta ut, tyvärr.

    Kommentar av Evabirgitta | 2010/10/21

  2. Ja, förvirring kan absolut komma genom förtal. Jag tror till och med att förtal är en mycket vanlig attackväg för att få oss in i förvirring.

    Kommentar av kellporten | 2010/10/21

  3. en mkt god vän som är pastor, sa ett par mkt visa ord till mig. Att om man känner av den allra ” minsta” – förvirring, så gå Genast till Jesu i bön. Samla goda bönevänner och fortsätt med förbön tills Jesu frid återfinner sig. Amen.
    Så förvirring är verkligen ett farligt tillstånd!

    Kommentar av karmel2010 | 2011/02/02

  4. Det var ett mycket bra råd som din vän pastorn gav dig, karmel2010.

    Kommentar av kellporten | 2011/02/02


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.