Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Underlydande andar till Isebels ande – del 27

ANDE AV IDELIGT BEKLAGANDE

Vad menar vi med ”ideligt beklagande”?

Vissa människor har funnit sig en identitet i sina svårigheter. Svårigheterna, oavsett om de är inbillade eller verkliga, blir en ursäkt för att fly från sitt ansvar. Resonemanget blir: ”Jag skulle ju egentligen ha gjort det och det, men eftersom jag har det så svårt så kan jag ju inte göra någonting.” För en sådan människa är det viktigt att bekräfta sitt lidande inför sig själv, och att få bekräftelse från andra. Det blir viktigt att beklaga sig.

Hur reagerar en människa, som har sin identitet i sina svårigheter, när någon försöker uppmuntra henne?

När svårigheter har blivit en människas identitet, så blir människors uppmuntrande ord, och alla försök att leda den människan ut i frihet, till ett hot mot identiteten. Om hon blir fri så måste hon ju också börja ta sitt ansvar. Det är inte säkert att hon medvetet tänker så, men den ”obehagliga” sanningen finns där i bakgrunden.

Hur agerar en ande av ideligt beklagande?

En ande av ideligt beklagande attackerar en människa antingen genom att förstärka hennes ”lidandesidentitet” eller genom att försöka skapa en sådan hos henne. Den ”hjälper” henne att komma ihåg sina svårigheter, och uppmuntrar henne att tala om dem. Den kan också ”hjälpa” henne att känna sig missförstådd och oälskad, när någon försöker hjälpa henne fri.

Vilken nytta har Isebels ande av andar av ideligt beklagande?

Isebels ande, som vill pervertera och döda allt äkta liv, har stor nytta av andar av ideligt beklagande. Dessa kan också lätt koppla samman med andar av kontroll och andar av manipulation, och detta förstärker Isebels andes inflytande.

2021/10/20 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.