Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Ordspråksboken – del 82

Bibelvers:

Ords 12:10
Den rättfärdige vet hur hans boskap känner det …

Kommentar:

Vad menas med att den rättfärdige vet hur hans boskap känner det? Det handlar om att ha rätt sinnelag, rätt attityd. Vi, som har tagit emot Jesus i våra liv, har fått den helige Ande, och han leder oss att ha rätt attityd både till människor och till djur. En person som är under demoniskt inflytande kan däremot behandla både människor och djur väldigt illa.

Hur viktigt är det då hur djuren mår? Guds ord ger svaret.

Ps 36:7
… Både människor och djur räddar du, HERRE.

Gud bryr sig om djuren, och det behöver även vi göra. Däremot ska vi inte bry oss om djuren så mycket att det blir på människans bekostnad. Människan är satt att råda över skapelsen, inklusive djuren.

1 Mos 1:28
Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden! Lägg den under er och råd över fiskarna i havet, över fåglarna under himlen och över alla djur som rör sig på jorden!”

Fienden, som vill pervertera Gud ordningar, försöker få oss att sätta djurens behov före människans. Djurrättsaktivister tänker ibland på det sättet. Det kan låta bra att prioritera djurens behov, men går det för långt blir det ett uppror mot Gud. Det optimala sättet att förhålla sig till djuren är att vara ledd av den helige Ande.

2024/05/01 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.