Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – del 70

Bibelvers:
Ps 21:10
Du skall låta dem känna det som i en glödande ugn, när du visar ditt ansikte

Kommentar:

När Jesus kommer tillbaka så kommer han att kasta de onda andarna i eldsjön. Då sätts den definitiva slutpunkten för fiendens verksamhet, men innan dess har det varit en pågående process från Guds sida att ta itu med den onda andevärlden.

Redan vid syndafallet talade Gud om att Jesus skulle besegra djävulen.

1 Mos 3:15
Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud …

Sedan kom Jesus hit till jorden, dog, uppstod och tog ifrån djävulen den auktoritet som människorna hade lämnat ifrån sig.

Matt 28:18
Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden

När Jesus nu sitter på Faderns högra sida, så är det en viktig del av planen att krossa fienden. Jesus sa att när han sitter i den positionen så ska de troende göra större gärningar än vad han gjorde här på jorden.

Joh 14:12
Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern

Tills någon kommer med en bättre förklaring så tror vi att större gärningar bl.a. handlar om att använda vår auktoritet och skicka ner de onda andarna i avgrunden.
Avgrunden är inte detsamma som eldsjön, utan är ett ställe där onda andar hålls i fångenskap. I den allra yttersta tiden kommer avgrunden att öppnas, och andarna kommer att strömma ut för att påverka människorna till den sista striden mot Jerusalem.

Upp 9:1-3,11
1 Den femte ängeln blåste i sin basun. Och jag såg en stjärna, som hade fallit från himlen ner på jorden. Åt den gavs nyckeln till avgrundens brunn.
2 Stjärnan öppnade avgrundens brunn, och rök steg upp ur den som rök från en stor ugn, och solen och luften förmörkades av röken från brunnen.
3 Ur röken kom gräshoppor ut över jorden, och åt dem gavs en sådan makt som skorpionerna på jorden har.
11 Som kung över sig har de avgrundens ängel, som på hebreiska kallas Abaddon och på grekiska Apollyon

Till sist ska alltså Jesus, som vi redan konstaterat, kasta djävulen och hela hans armé i eldsjön. Men just nu väntar Jesus på att vi ska utföra vårt uppdrag.

Hebr 10:12-13
12 Men Jesus har framburit ett enda syndoffer för alla tider, och han har satt sig på Guds högra sida
13 och väntar nu på att hans fiender skall läggas som en fotpall under hans fötter.

2021/01/18 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.