Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – 288

Bibelvers:

Ps 143:12
Utrota mina fiender för din nåds skull …

Kommentar:

Utrota mina fiender …

Ordet som har översatts ”utrota” kan också betyda ”försvinna”. Man skulle alltså kunna parafrasera texten som ”Få mina fiender att försvinna …”, och detta är egentligen vad det handlar om. De onda andarna är evighetsvarelser, så de kan inte utrotas på det sättet att de totalt förstörs. I slutändan kommer de att kastas i eldsjön, men inte ens där kommer de att upphöra att existera, utan de kommer att plågas där för evigt.

Upp 20:10
Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Jesus kommer till sist att se till att de onda andarna försvinner till eldsjön. Men innan dess kommer en period där de försvinner tillfälligt.

Det finns ett slags fängelse för onda andar, och bibeln kallar det för avgrunden.

2 Petr 2:4
Ty Gud skonade inte de änglar som hade syndat utan kastade dem i avgrunden och överlämnade dem åt mörker och kedjor, för att de skulle hållas i förvar till domen.

Även djävulen kommer att fängslas i avgrunden, under tusenårsriket.

Upp 20:1-3
1 Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen.
2 Och han grep draken, den gamle ormen, det är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år.
3 Sedan kastade ängeln honom i avgrunden, stängde till den och förseglade den över honom, för att han inte längre skulle bedra folken, förrän de tusen åren har nått sitt slut. Därefter skall han släppas lös för en kort tid.

Till sist kommer fängelset att öppnas, och de onda andarna släpps lösa för en kort tid.

Upp 9:1-2
1 Den femte ängeln blåste i sin basun. Och jag såg en stjärna, som hade fallit från himlen ner på jorden. Åt den gavs nyckeln till avgrundens brunn.
2 Stjärnan öppnade avgrundens brunn, och rök steg upp ur den som rök från en stor ugn, och solen och luften förmörkades av röken från brunnen.

2022/08/12 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.