Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – del 92

Bibelvers:

Ps 35:11
Falska vittnen träder fram, de frågar mig om sådant jag inte vet.

Kommentar:

Vi kan aldrig gardera oss mot anklagelser.

Genom hela bibeln finner man exempel på falska anklagelser mot dem som gör Guds vilja. Inte minst Jesus fick uppleva detta. Vi anar den onda andevärldens agerande bakom dessa anklagelser.

Många troende går omkring och är rädda för att bli anklagade. Rädslan för att bli betraktad som fanatiker är inte ovanlig. Vi är nästan beredda att urskulda oss innan anklagelserna kommer, eftersom vi är så upptagna med vad människor tycker om oss.

Varför ska vi då vara så rädda för att bli sedda som fanatiker? Och vad innebär det att vara fanatiker?

För att börja med den senare frågan först, så är fanatism ett väldigt diffust begrepp. Det som är fanatiskt för en person, kan vara fullständigt normalt i en annans ögon. Risken är att vi börjar tänka ut vad vår omgivning tänker om oss, och anpassa oss efter det som vi kommer fram till.

Varför är vi då rädda för att bli sedda som fanatiker? Ja, det kan naturligtvis handla om att vi vill nå en person med evangelium, och att vi då inte kan klampa på hur som helst. Men det kan lika gärna handla om att vi vill bli respekterade och omtyckta. Och det senare går inte ihop med att gå fullt ut med Gud.

Går vi med Gud och gör hans vilja så riskerar vi att bli anklagade. Anklagelserna behöver inte vara befogade, utan de kan lika gärna vara konstruerade. Men vi måste ta risken att människor inte förstår oss, och att vi blir förlöjligade. Detta gäller inte minst i samband med andlig krigföring. Vi riskerar att ses som fantiker, samtidigt som vi också kan ses som att ha förlegad vidskepelse. ”Tänk att tro på onda andar! Och inte minst att tro att man kan befalla bort dem! Vi vet ju bättre idag, och har ställt diagnoser och gett olika företeelser namn. Det kan ju till och med vara skadligt att inbilla människor att det finns onda andar!” Vågar vi ta risken att bli utsatta för den typen av anklagelser? Och samtidigt, kan vi verkligen låta bli att göra vad Jesus säger åt oss att göra?

Mark 16:17
… I mitt namn skall de driva ut onda andar …

 

2021/04/12 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.