Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – 311

Bibelvers:

Ps 144:10
… du som befriar din tjänare David från det onda svärdet.

Kommentar:

Jesus har avväpnat fienden.

Kol 2:15 (1917)
Han har avväpnat andevärldens furstar och väldigheter och låtit dem bliva till skam inför alla, i det att han i honom har triumferat över dem.

Jesus vann en total seger över djävulen och hans onda andar. Han sa: ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden” (Matt 28:18). Men han har inte befriat oss från att bli attackerade. Vi kommer in i striden i det man skulle kunna kalla ”upprensningsfasen”. Slaget är vunnet, men fienden har inte slutat kämpa. Det är vår sak att binda de onda andarna som är verksamma på jorden och i ”mellanhimlen”.

Men hur kan de onda andarna fortsätta att kämpa om de är avväpnade?
De använder sig av vår passivitet och vår olydnad. Om vi, som har fått uppdraget att utifrån Jesu seger ta itu med de onda andarna, inte gör det vi ska göra, ger vi dem automatiskt fritt fram att fortsätta sitt förstörelseverk. Om vi dessutom ställer våra vapen till fiendens förfogande, får de stor möjlighet att ställa till skada.

Vad menar vi med att vi kan ställa våra vapen till de onda andarnas förfogande?
Vi har fått vapen, som är avsedda att användas mot fienden. Ett sådant vapen är munnen, som vi är kallade att använda till att befalla undan fienden och till att be för människor. Om vi i stället använder munnen till att kritisera människor så får fienden nytta av det.

Låt oss sluta att låna våra vapen till en avväpnad fiende! Det är dags att vi använder vapnen på rätt sätt, så att fienden blir oskadliggjord.

2022/10/24 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.