Källportens Weblog

En blogg från församlingen Källporten

Andlig krigföring i Psaltaren – del 119

Bibelvers:

Ps 46:2
Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad.

Kommentar:

… en hjälp i nöden, väl beprövad.

Guds hjälp är väl beprövad. Ibland säger oss våra erfarenheter från det förgångna, eller nuvarande omständigheter, att Gud inte vill eller förmår hjälpa. Men sanningen är ändå att Guds hjälp är väl beprövad.

När Jesus gick omkring här på jorden, gjorde han Fadern känd. När Jesus helade, befriade och upprättade, då visade han vad Fadern vill och förmår.

Men Jesus visade också vad en människa som är född på nytt förmår. Jesus var inte bara Gud Sonen, han var också människa när han ”gick omkring och gjorde gott och botade alla som var under djävulens våld”.

Jesus mötte den onda andevärlden, och övervann den. Under sin vandring här på jorden mötte han många människor som hade onda andar, och de onda andarna måste lyda honom. På samma sätt måste de onda andarna lyda Guds barns befallningar. Men då måste vi vara medvetna om vårt uppdrag och vår auktoritet.

Innan du fäller domen över om Gud hjälper eller inte, behöver du fråga dig om du har gjort det som ligger på dig att göra.
Gud hjälper alltid, men han gör inte det han gett DIG i uppdrag att göra. DU har ett uppdrag att lägga den onda andevärlden under Jesu fötter (Ps 110:1; Hebr 10:12-13).

2021/07/19 - Posted by | AK-skolan

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.